Vijest da Milorad Dodik priprema bijeg iz Bosne i Hercegovine uzdrmala je našu zemlju. Dodikovim odlaskom iz BiH desio bi se pravi tektonski poremećaj na političkoj sceni naše zemlje. Sigurnosne službe koje su prve imale ovakve informacije odlučile su pomoći gospodinu Dodiku da pobjegne iz naše zemlje, ali samo ako obeća da se nikad neće vratiti.

“Imamo neke svoje izvore informacija koji nam govore da gospodin Dodik polako, ali sigurno priprema teren da napusti ovu zemlju. Bilo nam je malo čudno u prvu ruku, ali i razumljivo sa druge strane jer su smo ga ovdje pritisnuli sa svih strana i nema više šta da traži u BiH. Kako bi ispali ljudi mi smo mu odlučili ponuditi našu pomoć u bjekstvu, ali samo ako nam obeća da se nikad više neće vratiti u BiH. Dosta je štete nanio našoj državi i dosta nas je kočio u napretku. Sve mu je oprošteno samo nekad ide što dalje”, rekao je Ejub Detonator, šef tima za koordinaciju sigurnosnih službi u BiH.

Gospodin Dodik negira ove konotacije, a sa druge strane sigurnosne službe naše zemlje ponudile su mu konkretnu pomoć.

“Kada krene bježati neka nam se javi i mi ćemo mu srediti da uopšte ne čeka na granici i da što prije napusti BIH. Također, dat ćemo mu koju marku za prvu ruku da se snađe tamo gdje ode. Prvo nam naravno mora potpisati izjavu da se neće vraćati i onda mi preuzimamo sve na sebe. Mislim da je ovako najbolje za sve da se fino rastanemo i svakom svoje”, dodao je Detonator.