Poznati reper i producent Jala Brat i poznata diva hrvatske, ali i balkanske muzičke i scene, Severina, snimili su duet. Riječ je o pjesmi “Otrove”.

Naime, kako su rekli, njihova želja je bila da se oduže tom sakralnom elementu ponoćnih i pijanih obroka koji je obilježio cijelo Sarajevo od vremena Daytona pa na ovamo.

Grill Student, ispod Studentskog doma Bjelave, među rajom poznatiji kao Otrov, radi već decenijama i jedan je od prvih grillova koji je radio 24/7 i posluživao kasni obrok, većinom, poslije noćnog provoda.

“Sjećam se još dok smo živjeli u Sobi 22, kad bi izlazili u noćne provode, da smo tamo išli na kasni obrok poslije nekoliko pića. Ništa nije bilo bolje od dobro masne pljeske ili hambaša, na jedno 10-15 piva. Ipak, svi znamo da je bolje pojesti pa leći. To mi je ostalo u dragom sjećanju. Iako sada većinom jedemo po šminka restoranima, ponekad Buba i ja odemo tamo kad zaglavimo u studiju do kasno, da se podsjetimo na stare dane”, rekao je Jala Brat.

Jala je to uradio iz emotivnih razloga, a razlozi pop dive su ipak malo drugačije prirode i kako saznajemo, ovu pjesmu je uradila iz više tržišnih razloga.

“Ja sam manje-više na svim tržištima pravila neke pjesme koje bi bile malo više lokalnog karaktera. Međutim, ta Hurem i to ‘postim sred Ramazana’ je bilo malo ishitreno, jer se ispostavilo da je serija bila mnogo popularnija u Srbiji i da Bosna i Hercegovina i nije baš tako orijentalno mjesto kako se nama u regionu čini, u smislu da tu ljudi sad nose neke turbane, šamije, idu u džamije i tako to. Tako da smo uradili ovu o Otrovu da sad imamo i sarajevsku pjesmu”, rekla je Severina.

Osim što je sarajevska, ovo je također pjesma svih studenata koji su nekad živjeli u Studentskom domu Bjelave, a njih ima po cijeloj BiH, tako da se od pjesme očekuje da bude pun pogodak.

Komentar od vlasnika objekta, na daleko poznatog Abazija, nismo uspjeli dobiti, jer je rekao da nema vremena za šou biznis i da trenutno renda kupus, a poslije toga mora da miješa sos.