Na predsedničkim izborima u Srbiji 2. aprila biraće se dva kandidata koji će odmeriti snage u drugom krugu, i u ovu trku su svesno ušli svi koji iole drže do sebe. Svoje kandidate za predsednika imaju skoro sve srpske stranke za koje znaju i građani koji ni na koji način nisu učestvovali u njihovom finansiranju ili osnivanju. Međutim, jedan od najizglednijih kandidata za predsednika Srbije, u slučaju da se Trump i Putin umešaju u biračku volju, upravo je Dr Vojislav Šešelj, koga predlaže istoimena Srpska radikalna stranka i Srpski pokret “Dveri”. Premda Dveri imaju svog kandidata, Boška Obradovića, u slučaju drugog kruga neprikosnovena podrška ide upravo Dr Šešelju. Zbog toga Šešelj oseća veliku obavezu da u ime svih Srba u matici i rasejanju, svih oprobanih i proverenih srpskih patriota, suprotstavi trenutnim ignorantnim politikama (politikama neznalica, kako kaže dr Šešelj), pogotovo kada je reč o EU.

Prvi korak, u čemu očekuju podršku i od američkog predsednika Donalda Trumpa – priča nam Šešelj – je zabrana uzgoja, prodaje, distribucije, izvoza ili uvoza EUkaliptusa. Ovu ideju dr Šešelj je ekskluzivno obrazložio reporteru Šatro.info, Šćepanu Srbojeviću.

“Srpski narod mora da zna svoje korene, ili će da izumre; mora da zna koren svoga postanka, svoju nadmoć nad ostalim narodima, svoje dinastije i svoju slavnu i značajnu istoriju. Na svekoliko velikosrpsku žalost, porodica Myrtaceae odakle potiče EUkaliptus nije srpska dinastija. Premda je sa srpskih prostora Tasmanije i Australije, i moguće je naći zajendički srpski koren, ne treba biti maliciozan i treba prihvatiti da nije sve što ima srpsko korenje odmah i srpsko. Reč je izdaji i upropaštavanju Srbije, i ne vidim drugog načina nego da se srbomrzačka i srbofobna, slavenofobna i rusofobna politika uzgoja EUkaliptusa konačno završi jednom za svagda. Vreme je da srpski sinovi uzmu kose, i da od ove nemani i propasti sačuvaju i srpske kuće, i srpske njive, i svaki pedalj prečasne dedovine na kome ova sramota raste i samoniklo divlja”, smatra dr Šešelj.
Pozivajući se na svoje dugogodišnje iskustvo u pravnom segmentu, gde je neprikosnoveni ekspert, on je napisao preko 1389 predloga zakona koji će se naći u srpskoj Skupštini čim postane predsednik.

“Nemam konkurencije, ako to budemo ikako razumno posmatrali. Vučić je passe i vreme je za povratak Srbije na ispravan put. Suštinski, on nema neku preterano važnu politiku o EU, i negde se po pitanju unutrašnjeg uređenja i slažemo – premda mi on prigovara da sam megaloman. Jedina je razlika što sam ja megaloman u smislu nacionalnog poštovanja, samopoštovanja i narodne održivosti, a on to radi u kriminalu, korupciji i cenzuri. Neka Srbija odluči ko je od nas dvoji bolji i važniji kandidat. Vuka Jeremića ne bih preterano ni komentarisao jer, iako vidim da su nam zapadne agenture zatrovale mozak, ne verujem da smo potpuno bez njega ostali pa da glasamo za Jeremića. To bi jednostavno bilo uzalud”, poručio je dr Šešelj čitaocima Šatra širom Velike Regije.