Najpopularnija emotivna suza balkanskog muzičkog neba, Sergej Ćetković, oduševio je fanove informacijom da je započeo snimati novi album. More dama širom regije u suzama iščekuju novi paket pjesama, ali danas ih je sve šokirala vijest da će album kasniti zbog opravdanih razloga.

“Album smo počeli snimati prije neke dvije sedmice, i sve je teklo bez problema. Sergej je prvo otpjevao info vokala, kako bi mogli snimiti instrumentalni dio pjesama. Muzičari su odradili fantastičan posao za svega jednu sedmicu, te je ostalo da kompletiramo samo vokale i prateće vokale. Međutim, prije pet dana smo počeli snimati vokale i došli smo do prvog refrena prve pjesme, nakon čega je nastao problem. Sergej je počeo da jeca i rida tokom snimanja, pjesma ga je pravo pogodila, nakon čega smo i mi počeli da plačemo. Zaustavili smo snimanje taj dan i odlučili sutra da nastavimo. Naredni dan kada smo se našli, on je došao nateknut od plakanja, kada smo ga vidjeli odmah smo i mi pali u plač. Danima samo plačemo i ne možemo uopće da započnemo snimanje. Ne znam kada ćemo biti u mogućnosti da nastavimo”, kaže producent Nemanja Emotivković.

Sergej kaže da jednostavno ne može objasniti koliko zapravo pjesme imaju izraženu emociju, te da mu se ovo do sada nije desilo.

“Ruku na srce, svaka moja pjesma je emotivna, ali novi album je nemoguć za slušati. Pa suza suzu goni nakon samo nekoliko stihova prve pjesme, ja sam isplakao sve iz sebe a nisam došao ni do druge strofe. Nisam jeo danima, samo plačem i uništavam sebe i ekipu. Bubnjar Marko, koji je inače jak k’o stijena, nakon što je čuo prvi stih zamalo nije umro od jecanja. Eno ga u bolnici, ne može do daha da dođe. Izvinjavam se publici iz sveg srca što će kasniti album, ali kada ga završim, biće nešto najemotivnije što su ikada čuli”, kroz suze je rekao Sergej.

Dodatni problem se javio zato što su suze tekle nekontrolisano, prilikom čega je poplavio studio te oštetio miksetu te nekoliko mikrofona koji su korišteni za snimanje. Šteta je procijenjena na nekoliko desetina hiljada eura.