Popularni crnogorski kantautor, glumac, pjevač, venorezač, prva asocijacija na predsjedničku kampanju depresivca Denisa Bečirevića i jedan od rijetkih talentovanih pjevača koji reklamiraju antidepresive svojim disanjem od narednog mjeseca u svoj radni opus ubacuje i sviranje na pogrebima, sahranama i dženazama.

“Radujem se zaista što ću takve trenutke velike tuge i bola moći da prolazim zajedno sa ljudima. Moći ću biti na samom izvoru sve te negativne energije koji će mi svakako dobro poslužiti u daljem pisanju pjesama i tekstova najrazličitijeg sadržaja. Znate da ja volim tu neku melankoliju i definitivno mi je drago što ću i u budućnosti moći nastaviti pisati melankolične tekstove sa samoubilačkom muzikom. Jedva čekam da počnem da radim ove gaže i da fino postavim standarde za sahrane na Balkanu. Planiram i svoje neke druge kolege da uključim u ovu vrstu poslovnih poduhvata kako bismo imali što više prilika za sviranje jer generlano premalo je svadbi i velikih rođendanskih prolsava na kojima možemo da zaradimo neki dinar” – izjavio je ukratko za naš portal Sergej Ćetković.

Sergej nam je u toku razgovora objasnio da planira u narednom periodu otvoriti i svoje novo udruženje kantautora i tugy plaky pjevača na Balkanu. Udruženje će, kako nezvanično saznajemo, nositi naziv “Muzičari za rezanje vena”.