Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić izjavio je, nakon što je srušen most na Ilidži, da je prilikom izgradnje mosta možda trebalo biti planirano povećanje vodostaja rijeke, ali da se eksces može svakome dogoditi. Načelnik Memić je, na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije najavio da će, ukoliko građani grada Ilidža smatraju da su poplave problem, popiti sve rijeke koje su poplavile samo da bi mogao ostati u službi građana Ilidže.

“Eto ako je stvarno toliko veliki problem ti meni slobodno daj sve te rijeke koje su poplavile i ja ću ih popiti. Pa nije Dodik jedini koji pije Drinu, ja mogu više, jače i bolje. Na kraju svih krajeva ja sam jedan od stvarateja Stranke demokratske akcije, ako neko zna kako da se izvadi iz govana, znam ja! Poplave nisu veliki problem, šta, malo zapadalo kiše i odmah eto svi padamo u nesvest. Ma nemojte, molim vas, pa nije šećer u vodu pao da se mora odmah reagovati. Kad i ako dođe do grla svako po čašu neka uzme i idemo da razgrćemo vodu, a vjerujte mi, neće doći do takve situcije”-izjavio je načelnik Ilidže na današnjoj konferenciji za medije.

Za ovakav eksces, prema riječima načelnika Općine Ilidža neće niko odgovarati jer se, kako on kaže, ovo moglo svima desiti i ne treba tražiti dlaku u jajetu.

“Ljudi su se potrudili da spoje dvije strane jedne obale preko rijeke i to je stajalo koliko je stajalo, nema potrebe sad da ih nešto previše kinjimo i peglamo zato što se most srušio. Pa ko može predvidjeti da rijeka može porasti dva metra u deset dana? Nemojte da ste na kraj srca”-dodao je Memić.