U posljednjem intervjuu koji je dao za magazin Blic Žena, Sejo Sexon je otkrio šokantnu tajnu: on i poznati sarajevski urednik Senad Avdić su u bliskom krvnom srodstvu.

“Nismo ni nas dvojica znali. Nego sam nedavno nešto kopao po papirima, i nađoh neke dokumente o prepisanom zemljištu, kad ugledah Senadovo ime. Nazvao sam ga odmah, reko, Senade, znaš li ti da imaš nekih voćnjaka od moje familije, kaže nisam znao, ma nije odmah ni skontao ko ga zove.” – započeo je svoju priču ovaj poznati bh. kantautor.

“E onda mi reče, ma Karabaja, jesi to ti, pa i u ratu smo se više čuli. I tamo-vamo, dogovorimo se sjesti jedan dan, ponio ja te papire, gore-dole po papirima, kaže, vidi, bogami, moji voćnjaci u tvom kraju.” – nastavio je Sexon. Pričajući nam ovu priču, dodao je da su njih dvojica onda polako ulazili u trag porodičnim vezama, dok nisu našli adresu i kontakt pratetke za koju se ispostavilo da je zajednička.

Nakon što su otišli kod pratetke Mirse u goste, ona im je otkrila sve detalje. Naime, Sexon i Avdić su dva sina od dva brata blizanca, koji su također rastavljeni po rođenju i nisu nikada imali priliku da se sretnu. I Sejo i Senad su rasli u lijepim domovima, te su postali relevantne sarajevske i bosanskohercegovačke ličnosti, svaki u svojoj poslovnoj domeni. Ono što ih najviše veže su, očito, sličnost i boja glasa. 1984., pred Olimpijadu, porodice su se, zahvaljujući trudu tetke Mirse, uspjele sresti, ali je dogovoreno da se od mališana Seje i Senada te informacije sakrivaju do daljnjega. Međutim, stric Suvad, kojeg ni jedan ni drugi ne znaju, a koji nije imao svoje djece, ostavio je Avdiću svoje voćnjake u mjestu bliže Banjoj Luci, a Sexonu tri fazana i dulum zemlje u Hercegovini. Djelujući krišom, Suvad je tako odredio sudbinu ovih krvnih srodnika. Danas, nakon što su otkrili tajnu, Sexon i Avdić tvrde da im nije drastično promijenila život. “Samo se malo više družimo i gajimo te neke porodične veze” – kratko nam je na telefon prokomentarisao popularni novinar.

“Ma neću sad da pravimo neku famu od toga. Samo mi nije jasno kako nas dvojica to prije nismo skontali, bar po izgledu” – dodao je.