Heloooo dragi moji,

Došao je red na još jednu kolumnu Gradske Cure. Momci sa Šatra su mi javili da pravo volite pratiti moja pisanja i to mi je jako drago čuti! Ako imate neku temu, problem ili pitanje koje vas muči i želite da vas ja posavjetujem i dam svoje mišljenje, slobodno ostavite komentar/pošaljite mail, znate da pratim sve!

Ove sedmice bih sa vama voljela da podijelim priču koju sam doživjela sa najboljom prijateljicom prije nekoliko dana i koja me je zaista poljuljala. Evo u čemu je stvar… Tina (zovimo je tako) je počela da se šemi sa jednim jako dobrim i malo starijim likom od nje prije možda mjesec dana. Sve je išlo super, izlazili su, ljubakali se, provodili vrijeme zajedno i generalno im je bilo sasvim super. Nakon svih tih uvodnih stvari proveli su noć zajedno i lik je poprilično znao šta radi. Eh sad, problem nastaje kada je Tina htjela da razgovara o tome na čemu su (jesu li ekskluzivni, jesu li u friends with benefits odnosu, jesu li samo prijatelji, je li on možda gej) znate te standardne stvari. I Tina je tako njemu poslala poruku u kojoj direktno i bez uvoda pita na čemu su.

Naravno, čim mi je ovo rekla, nisam mogla da vjerujem! Iskreno, ja bih prije umrla nego pitala lika na čemu smo. Ono, valjda sad furamo feminizam dovoljno jak da možemo igrati na kartu jakih i samostalnih žena koje mogu da se ponašaju i seksaju i vole i žele kao i likovi. Meni taj otvoren razgovor djeluje kao samoubilački poduhvat, ono, ne može ništa dobro izaći iz toga. Samo će biti povrijeđena, lakše je da se nastavi zavlačiti, da ne pita ništa i da uživa u iluziji skladnog odnosa.

Moraš znati igrati igru, u ovom vremenu Facebooka i Instagrama bitno je da ne pošalješ poruku prva, da ne pokažeš slabost koja se oslikava u iskazivanju emocija, da slikaš dupe i da mu odgovoriš sa da kada te pozove na seksi susret.

Tina je uvijek bila malo na svoju ruku, nema Instagram, a ove intimne stvari rješava direktno i to s likom. Godinama joj pokušavam dokazati da je ta iskrenost povrijedi odmah na početku i da je meni sto puta bolje s Neslužbenim sa kojim nikad ne znam na čemu sam ali mi je fino nekad kad mi posveti pažnju i vrijeme.

A ako vas zanima šta je bilo s Tinom, pa eto da znate, sad je u službenoj, monogamnoj vezi s tim likom.