Dragi moji (sve cure i poneki dečko),

Javlja vam se ponovo Gradska Cura! Drago mi je što vam se moja prethodna kolumna svidjela i što ste tako super reagovali na moju fešn, blog, vlog, Insta temu. Nakon objavljivanja tog teksta, mnogi od vas su mi slali poruke i mailove u kojima se raspitujete ko je taj Neslužbeni i zašto je to tako.

E pa drage moje, sve ste vi bar jednom do sada imali tog Neslužbenog sa kojim ste provodile vrijeme, dijelile intimu, razgovarale, seksale se, gledale filmove, generalno uživale ali ga nikad niste nazvale svojim službenim momkom sa kim planirate dugoročno. Moj Neslužbeni je generalno zauzet i u vezi, osim kada je sa mnom, tada za njega druga cura ne postoji. Upoznali smo se slučajno prije nekoliko godina i od tada smo razvili neku polu prijateljsku priču koja je završila jako dobrim seksom. Nekad davno smo odlučili da ne želimo biti skupa ali da nam nimalo ne smeta to što on povremeno završi u meni. I tako godinama. Njegova djevojka ne zna za to, a mi imamo priliku da budemo u odnosu koji nam odgovara. I ja sam do sada imala nekolicinu službenih momaka koji nisu patili zbog mog odnosa sa Neslužbenim (većinski zato što nisu znali za njega, ali nije im ništa falilo).

Mislim da svaka djevojka treba imati jednog Neslužbenog za provod dok ne pronađe službenog na duge staze. Također, veze sa zauzetim momcima su definitivno prototip idealnih veza po mom mišljenju. Vrlo je jednostavno, znate na čemu ste odmah, nema laganja, nema prevare, nema stresa, ne morate izlaziti u kino, a imate osobu na koju se možete osloniti, za koju znate kakva je i koja možda nekad i ostavi svoju službenu zbog vas, ako biste to vi zatražili.

Kada imaš dvadeset i nešto i nisi u braku i to ne želiš u skorije vrijeme da budeš, posmatranje uzornih muškaraca koji varaju svoje žene sa mlađima dok ih one čekaju kući uz djecu i toplu supu ti otvori oči o tome da ponekad vezivanje i nije najbolja stvar i da je totalno okej biti nečija neslužbena koja puno bolje prođe.

S druge strane postoji gomila vezanih i “u braku” muškaraca u Sarajevu koji imaju otvoren ili prećutan dogovor sa ženama da će ih varati jer su oni muško i mora im se dok s druge strane imaju stabilan i prema vani uspješan porodični život.

Neslužbeni ispunjava moje prohtjeve, tu je, pruža mi životnu podršku, zagrljaj kada je neophodan i rame za plakanje ako je potrebno, uz dobar seksi i bez dodatnog vezivanja to je i više nego dovoljno za mene u ovom trenutku.

A vi drage moje skontajte šta vam je draže u životu, miščjenje svijeta ili uživancija i furajte za tim!

Xoxo

Gradska Cura