Drage moje cure,

Javlja vam se ponovo vaša Gradska Cura! Prvo pravo mi je prekul i drago i super što mogu sa vama da dijelim svoje stavove, mišljenja i životne epizode u ovoj (skoro) sedmičnoj kolumni. Kao što su vam već ovi kul frajeri sa Šatra najavili, Gradska Cura će sa vama da dijeli svoje privatne momente u serijalu koji sam od milja nazvala Seks i Sarajevo. Kolumna se tako zove jer prvo baca na naziv kolumne Keri Bredšou inače mog životnog uzora, a s druge strane Sarajevo zato što sam rođena i živim u ovom gradu i on je oblikovao mene i mnoge moje odluke.

Ovaj put želim sa vama da podijelim svoje iskustvo fešn i bjuti blogerice i da vam pojasnim kako izgleda jedan dan u mom svijetu. Naime, vaša Gradska Cura već jako dugo vodi i uređuje blog o modi, ljepoti i uljepšavanju i super mi ide. Ukoliko imate bilo kakav smisao za modu preporučujem vam da pokrenete i vi svoj blog, pored toga što će mogo ljudi čuti za vas i što ćete postati popularne, blog je izvrstan način zarade novca, sponzora i raznoraznih krpica i kremica. Također je super za bildanje popularnosti i povećanje broja pratitelja na Instagramu.

Vaši pratitelji će vam često biti dobar oslonac, a vi sa njima možete dijeliti sve svoje privatne trenutke i na tome zarađivati klikove i lajkove. Ja, pored toga što se bavim modnim temama poput kombinovanja  mrežastih čarapa, roze suknjice i panda jakne također obrađujem i lajfstajl teme tako da svako može pronaći po nešto za sebe. Vrlo je jednostavno, jedino što trebate da radite jeste da pratite svjetske trendove (ma koliko oni bili čudni) i da iste isfurate u našoj zemlji.

Recimo jedan dan u mom životu izgleda ovako: Ustanem, obavim WC i umivanje dužnosti, automatski se u fullu našminkam (onako da se ne vidi da sam provela 45 minuta šminkajući se ali opet da izgledam lijepo), fotkam prvi jutarnji selfi, po mogućnosti u krevetu sa bijelim plahtama da izgleda kao da ga nisam napustila nikako i da je čipkana spavaćica zaista nešto što nosim svaku noć u krevet, a ne velika majica i Barbie donji dio. Nakon toga doručkujem kašiku žitarica i tri gutljaja mlijeka, te napravim smuti (smuti ide na insta story naravno, ne popijem ga baš uvijek) i presvučem se za odlazak u grad. Na izlasku slikam svoj OOTD (autfit dana) i furam do City Puba. Tamo se čekiram kako pijem prvu kaficu dana i to naravno bacim na insta story, promahalam sa Anom šta je ko gdje kad kako uradio, ko je koga zajebao ko se s kim pokupio i onda furam dalje. Ako je nužno svratim do faxa, ako ne pičim na kafu sa neslužbenim dok je on na pauzi s posla. Naravno, ovdje ide promjena outfita. Obično mi donese neki slatkiš ili cvijet pa fotkam i to za Insta story i onda se nas dvoje družimo pa ja furam dalje da sa jaranicom snimim outfit post za blog (tu obično miksam najnovije trendove poskidane sa MTVa i pokupljene od poznatih svjetskih blogerica).

Onda odem do kuće, malo se odmorim od stresnog dana, napišem postić za blogić i počnem se spremati za izlazak. Spremanje za izlazak zna da traje i po nekoliko sati i može biti veoma stresno pa preventivno otvorim bocu vina i krenem sa tuširalicama, kupalicama, mazalicama, depilacijom svega i svačega, promjenama odjeće, obuće i šminkanjem. Ukoliko je moguće snimam cijeli proces jer pokušavam da krenem i sa vloganjem, ukoliko nije, sam fotkam kreativni nered i bacim na insta story.

Sa jaranicama obično izađem na urbana mjesta u Sarajevu poput Sloge i Rupe i tu se čekiram i fotkam, a onda odlerimo do Barlotija i Bosne ako nastupa neko bitan.

Nakon nekoliko boca Moeta vrijeme je za laku noć selfie i odlazak kući taksijem. Neslužbenom šaljem pozdravni SMS i nakon skidanja šminke vrijeme je za spavanac.

Ljubi vas vaša

Gradska Cura

xoxo