Prema izvještaju poreske uprave, Sejo Brajlović je u ovom mjesecu prestigao Opštinu Ilidža po ostvarenom budžetu, i tako postao najjača ekonomska karika na tom prostoru. Sumirajući kompletan svoj kapital iz svih prihoda, ostvario je veću razliku za čak 3%.

“Ja radim punom parom i to svi znaju. Pored restorana koji je najbolji u državi, resorta u Ustikolini sada smo sin i ja pokrenuli i benzinsku pumpu i onda se desio veliki skok. Ovog mjeseca sam imao veću zaradu od opštine za 1,3 miliona konvertibilnih maraka i ponosan sam na to. Naravno svi koji me znaju svjesni su činjenice da ja dajem novac svima i da svi ljudi oko mene imaju isto toliko mnogo, tako da je dobro da čovjek poput mene ima velike količine novca”, rekao je Brajlović.

Najbolji poduzetnik sa Ilidže je ponudio svojoj opštini ponovo finansiranje kako bi pomogao različite sektore, i tako izbjegao da lokalne vlasti duguju visoke kamate.

“Želim da pomognem svojoj Ilidži ukoliko su vlasti spremne na to. Tu sam i voljan sam donirati novac bez ikakve kamate a oni mi mogu vratiti kroz nekoliko godina pozajmnicu. Ja sam ostvaren čovjek koji je sebi sve omogućio i želim da sredina u kojoj živim ima koristi od mene jer ne planiram svoj život prebacivati u neku drugu zemlju već ostati ovdje”, dodao je Brajlović.

Još uvijek ostaje velika enigma kako Sejo uspijeva da izbjegne sve potencijalne neprijatelje i nije na meti reketara koji uvijek vrebaju ovakve poduzetnike, ali je sigurno da neće prestati sa promocijom svog kapitala putem društvenih mreža.