U Hercegovačko-neretvanskoj županiji stigao je novi zakon koji je obradovao sve gazde širom lijepe naše Hercegovine, a to je određeni barovi koji ispunjaju uvjete za rad noću u zatvorenim prostorijama moći će raditi do šest sati ujutru, a ne do standardnih tri sata ujutru.

Međutim, to je stvorilo problem za mlade Hercegovce i Hercegovke koje nakon partijanja i oblokavanja moraju odmah ujutru na posao, tvrdeći kako je do sada bilo uredu jer su u tri sata ujutru bili primorani napustiti kafanu, pa su imali malo vremena i za san, a sada već imaju dodatnih tri sata moralne borbe i borbe karaktera da li riskirati kašnjenje (ili eventualni nedolazak) na posao ili biti veći čovjek i napustiti kafanu prije fajrunta.

Ekskluzivno za Šatro.info saznajemo kako su šefovi noćnih klubova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održali izvanredni sastanak kako bi se pokušalo pronaći rješenje jer sve više i više mladih, pored redovnog obilaženja kafana, imaju i posao ujutru, dok su mladi prije više bili fokusirani na cijeđenju tatinih i maminih novčanika.

“Vijećali smo dugo u noć dok nismo došli do rješenja,” rekao je šef jednog mostarskog noćnog kluba. “Imali smo nekoliko opcija na razmatranju, ali na kraju, u dogovoru s određenim firmama koje zapošljavaju naše klijente, došli smo do rješenja da za goste koji zatvore kafanu i ostanu do šest sati ujutru dajemo pravdanje u obliku potpisanog papira kao dokaz da ste bili tu do kraja radnog vremena, što našim klijentima omogućava kašnjenje na posao unutar dva sata od početka njihove smjene. Mislim da je to sasvim logično i odgovorno od nas.”