Širom svijeta 31.10. obilježava se noć vještica praznik poznatiji i kao Halloween. Mnoge poznate ličnosti u BiH odlučile su da se maskiraju i na taj način proslave ovaj zanimljiv praznik. Pored Fuada Backovića Deena, Elvedina Pezića i Halida Genjca odlučio je da se maskira i aktualni član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Gospodin Džaferović maskirao se u Bakira Izetbegovića.

“Od malih nogu praktikujem da se maskiram za noć vještica. Mnogi kažu da to nije naš praznika, ali šta mogu kad to volim. Uvijek mi je bio cilj da se maskiram u neku poznatu osobu koja mi je uzor. Tako da sam se prijašnjih godina maskirao u razne predmete i ličnosti kao što su fikus, člana Predsjedništva BiH i Josip Broz Tito. Ove godine sam odlučio da to bude gospodin Izetbegović. Mislim da je maska uspjela jer su mi mnogi prilazili da se slikamo i pitali imali kakvog posla preko veze”, rekao je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

Mediji ekskluzivno prenose informaciju da je gospodin Džaferović dobio i nagradu za najbolju masku u jednom sarajevskom ugostiteljskom objektu.

“Pa nisam želio da ja sebe sad tu nešto uzdižem, ali kad ste već spomenuli istina je. Dobio sam glavnu nagradu u kategoriji poznate ličnosti. Svi su bili oduševljeni maskom, a kako i ne bi kad sam toliko godine proveo sa tim čovjekom znam mu svaku crtu lica. Nagrada je novčana, a cijeli iznos sam odlučio donirati u humanitarne svrhe za SDA”, dodao je gospodin Džaferović