Šefik Džaferović bivši član Predsjedništva BiH morao je napustiti kabinet nakon što je njegova stranka, SDA izgubila izbore. Gospodina Džaferović je protekle četiri godine čuvao fotelju Bakira Izetbegovića u nadi da će se on jednog dana vratiti. Nakon cijele fame oko izbora gospodin Džaferović je priznao da za uspomenu nosi sliku kabineta u novčaniku.

“Ja sam bio na poziciji člana Predsjedništva BiH samo kako bi čuvao mjesto za našeg lidera. To mi je bio jedini cilj i to već i ptice na grani znaju. Međutim, kada smo vidjeli da gubim izbore nije mi bilo lako. Ja sam čuvao kabinet i održavao ga jer sam mislio da će se gospodin Izetbegović vratiti. Sada kad nema ništa od toga ja sam bio primoran uzeti sebi jednu uspomenu da imam. Zbog toga sam otišao uslikao kabinet i sada ta slika krasi moj novčanik”, rekao je Šefik Džaferović, član SDA. i bivši član Predsjedništva BiH.

Gospodin Džaferović govorio je i o tome kako je uvijek smatrao u protekle četiri godine da taj kabinet još uvijek pripada gospodinu Izetbegoviću.

“Ja lično nikad nisam doživljavao da je taj kabinet moj i da igram neku važnu ulogu u Predsjedništvu BiH. Za mene je taj kabinet bio i ostao kabinet Bakira Izetbegovića i tako sam se prema njemu i ophodio. Sada kad vidim sliku kabineta u novčaniku prvo pomislim na gospodina Izetbegovića pa se tek onda sjetim da sam i ja boravio tamo. To dovoljno govori o mom poštovanju prema tom čovjeku. Žao mi je što se nije vratio u Predsjedništvo BiH da vidi kako sam sačuvao kabinet”, dodao je Džaferović.