Šefika Džaferovića dosadašnjeg člana Predsjedništva BiH zamijenit će Denis Bećirević. Iako već četiri godine nije na ovoj funkciji sve stvari i izgled kabineta gospodina Izetbegovića u zgradi Predsjedništva BiH ostao je nepromijenjen. Šefik Džaferović dobio je poseban zadatak da sve stvari iz kabineta gospodina Izetbegovića pokupi i odnese u njegovu skromnu vilu na Poljinama.

“Jedino ja znam koliko je ovaj poraz teško pao gospodinu Izetbegović. Prošle izbore mu je teško palo što sam ga ja mogao zamijeniti iako je iza scene on vladao ovom državom, a ja sam se samo slikao okolo. Ja sam kako bi ga malo utješio sve stvari u kabinetu ostavio onako kako su bile kada je on zadnji put otišao. Stvari tako stoje do sada, ali obzirom da više SDA nema člana Predsjedništva ja sam dobio specijalni zadatak da sve stvari gospodina Izetbegovića pokupim i odnesem mu na kućni prag. Biti će mi veliko zadovoljstvo ću to i uraditi jer ipak je gospodin Izetbegović mene dosta zadužio u životu”, rekao je Šefik Džaferović, bivši član Predsjedništva BiH.

Nakon ove izjave gospodina Džaferovića oglasio se i sam Bakir Izetbegović koji je sa medijima podijelio tugu zbog toga što više nije dio Predsjedništva BiH.

“Ovaj poraz mi je jedan od najtežih trenutaka u životu. Volim tu zgradu Predsjedništva BiH i svoj kabinet na kojem još stoji pločica sa mojim imenom jer je Šefik nikad nije skinuo. Mislio sam da ću se ove godine ja tamo vratiti, ali narod je izabrao pogrešnog čovjeka. Toliko mi je teško da ne mogu čak otići da pokupim svoje stvari pa sam zamolio da ti gospodin Džaferović uradi umjesto mene i on je pristao”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.