Danas je i kalendarski nastupila jesen. Šefik Džaferović član Predsjedništva BiH, ali i svjetski rekorder po broju upućenih čestitki za jedan mandat, nije propustio ni ovu priliku da taj broj poveća. Gospodin Šefik Džaferović čestitao je jeseni što je počela i poželio joj mnogo uspjeha ove godine. Ovim potezom gospodin Džaferović zacementirao je svoje mjesto na vrhu liste političara sa najviše čestitki u svijetu.

“Čestitam jeseni što je i ove godina počela na vrijeme. Nadam se da će ovaj period za građane BiH biti bolji nego prošle godine. Meni je drago što nas ovo godišnje doba zatiče u ovako dobrom raspoloženju. Što se tiče mog rekorda ja kao što vidite još uvijek radim na njemu i neću odustati sve do zadnjeg dana. Imam u planu još puno čestitki koje ću uputiti do kraja svog mandata. Želim da se upišem u historiju”, rekao je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

Ovaj zaista veliki uspjeh svog čovjeka nije propustio pohvaliti ni Bakir Izetbegović. Koji je kako kaže zaslužan za sve ovo i bez njega ovaj rekord ne bi bio moguć.

“Kao što znate je sam postavio gospodina Džaferovića na ovu poziciju. Vidio sam da ima potencijala da uradi velike stvari što je on i dokazao. Također, i ja čestitam jeseni što je stigla u našu zemlju”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Bakir Izetbegović nešto kasnije je najavio da će pokušati oboriti ovaj rekord u svom sljedećem mandatu nakon izbora 2022. godina, ali i da će pokušati postaviti neke nove rekorde.