Dana 18.06. 2018. ljeta Gospodnjeg, u svojoj kući putem sredstava javnog informisanja, bivši general Armije Republike Bosne i Hercegovine i predsjednik BPS stranke, Sefer Halilović, saznao je da je rat u Bosni i Hercegovini završen.

“Ovo je sramota! Zar da prvom čovjeku Armije ne jave da više nismo u ratu? Pa ja se brukam po medijima i na predizbornim skupovima govoreći kako ćemo biti slobodni i pobijediti rat ukoliko ja dođem na vlast. Zar je ovo država za koju smo se borili”, ljutito je izjavio Halilović.

Halilović planira da digne oružanu pobunu te da proglasi nezavisnost u jednom dijelu zemlje za koji misli da ima dovoljno resursa.

“Mi se nismo za ovo borili. Samo izdajnik može da potpiše nešto kao što je Dayton. Odgovorno tvrdim da jedinice koje su pod mojom komandom neće prekinuti oružana dejstva, te da teritorije koje drže pod kontrolom će i dalje pripadati Republici Bosni i Hercegovini. Ja sam život posvetio ratu i tako će biti dok ne umrem. Ja ne znam da živim u miru i neću to da prihvatim. Za mene rat nije završen i borit ću se do zadnjeg daha. Pozivam sve patriote, zlatne ljiljane, ljude na birou, besposličare, sve one koji vole da ratuju, jer ne žele da žive u uređenoj i mirnoj zajednici, da se prijave u naše redova i da zajedno obnovimo agresiju na RBiH”, dodao je Halilović.

Sefer je pozvao se demobilisane generale da mu se pridruže, ali dobio je negativne odgovore.