Sebija Izetbegović se nakon poništavanja diplome magistra, a samim time i doktorskog zvanja, te otkaza na Medicinskom fakultetu u Sarajevu našla u još jednom ogromnom problemu. Kako mediji prenose komisija za provjeru rodnih listova dovela je u pitanje validnost rodnog lista Sebije Izetbegović zbog mogućih malverzacija oko godine rođenja.

“Gospođa Sebija je samo po sebi problematična kada je validnost njenih dokumenata u pitanju. Mi smo odlučili malo istražiti šta je sa njenim rodnim listom. Sve je diplome lažirala pa je vrlo lako moguća da je i ovo. Ispalo je da smo bili u pravu i sada je upitna validnost i njenog rodnog lista. Primijetili smo neke malverzacije kada je godina rođenja u pitanju. Izgleda da se gospođa Izetbegović predstavlja mlađom nego što to zaista jeste. Sada je tek rana faza provjere pa ne možemo sa sigurnošću reći ništa, ali sve ukazuje na to”, rekao je Salih Provjera, šef komisije za provjeru validnosti rodnih listova u BiH.

Nakon detaljne analize utvrđeno je da bi Sebija Izetbegović mogla biti stara i nekoliko hiljada godina, a sumnja se da je njeno porijeklo uopšte sa ove planete.

“Mi u našim spisima ne možemo nigdje naći nikakav detalj o njenom rođenju u BiH. Ta godina na rodnom listu definitivno ne odgovara datumu njenog stvarnog rođenja. Detaljnim analizama utvrdili smo da je mnogo starija. Također, sumnjamo da je rođena na zemlji uopšte. Za sada ne znamo uopšte odakle vuče korijene i odakle je došla na zemlju. Trenutno radimo na utvrđivanju stvarne godine njenog rođenja, a mislimo da bi mogla biti stara između sedam i osam hiljada godina”, dodao je gospodina Provjera.