Prva žena u Bošnjaka Sebija Izetbegović, koronavirus je prebolovala s nogu i nije ga osjetila, zbog čega je javnost ostala šokirana. Nakon ovog herojskog čina, Sebija je dobila ulogu u novim Avengersima.

Već nekoliko mjeseci radimo na pisanju scenarija za novo izdanje filma Avengers “Pandemic Rage”. Veliki problem nam je predstavljalo uvođenje novih likova, jer smo morali ubaciti nekoga aktuelnog vezanog za pandemiju, a nismo znali koga. Naši stari super heroji su ostali, ali nam je trebao novi koji bi ozačinio novo izdanje filma. Mjesecima smo razmišljali i tražili rješenje za super heroja, a onda smo otvorili portale”, ističe Peter Grees, jedan od producenata filma.

S obzirom na to da jedan član produkcije je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, stalno čita portale iz BiH i tokom jednog sastanka na glas pročitao vijest o Sebiji.

“Kada je Ahmed pročitao vijest da je neka doktorica iz BiH prebolovala koronavirus na nogama i da nije osjetila, to je bilo to! Samo smo se pogledali i rekli njemu da stupi u kontakt s njom. Ne samo da ćemo kreirati novi lik koji će se zvati COVID Woman, već će i zbog vjerodostojnosti lika lično igrati Sebija Izetbegović. Radujemo se što smo konačno posložili likove i što možemo krenuti u realizaciju”, dodao je Grees.

COVID Woman kao i ostali super heroji, imat će posebne i prepoznatljive moći. Ona će biti karakteristična po napadu tersanja, kontroli uma i teroru nad ostalim članovima ekipe.