Nije se dugo čekalo u kući Izetbegovića da se poduzmu konkretni koraci, nakon javnog linča zbog oduzimanja titula Sebiji Izetbegović. Njen suprug Bakir je odmah odlučio da odvoji novac i da Sebija konačno dobije titule koje toliko silno želi.

“Mi smo eto mislili da do ovoga nikada neće doći, i da se neće otkriti taj propust koji smo pokušali zataškati. Ona je činjenica išla na magistarski ali nikada nije bila ni blizu da završi, i smatrali smo da je diploma samo mrtvo slovo na papiru, jer je objektivno savladala većinu znanja koje joj treba. Druga su to vremena bila, znate, puno su se stvari lakše završavale nego danas. Ali eto, neki loši ljudi su se pojavili i odlučili da nam po stare dane prave ovakva poniženja i probleme, ali jaki smo mi”, ističe suprug, Bakir Izetbegović.

Sebija će već u narednom upisnom roku biti prijavljena na Univerzitetu u Širokom Brijegu, gdje će završiti studij i kompletira svoju diplomu i tako povrati oduzeta zvanja.

“Ne pitam koliko je i šta treba, njen osmijeh mi je najpreči. Uništili su je ovim potezom ali ću je ubrzo vratiti na stari kolosijek. Ponovo će ona biti stara Sebija, jer imam nekih štela dole na univerzitetu preko HDZ-a, dođu mi par usluga. Jeste da nismo više u koaliciji, ali prijateljstvo i poslovna saradnja gospodina Čovića i mene nikada nije prestala, tako da ćemo to srediti. Mislim da će Sebija povratiti svoja zvanja već do maja ove godine, nakon čega ćemo začepiti usta svima koji su ovo zlo pokrenuli”, dodao je Izetbegović.

Prema planu i programu Univerziteta u Širokom Brijegu, Sebija već u aprilu može postati magistar, a sredinom maja odbraniti i doktorat na željenu temu.