Nakon mnogih afera od kojih svakako najpoznatija afera oko diplome, prva dama Bošnjaka gospođa Sebija Izetbegović skoro da je nestala iz javnosti. Prije samo par mjeseci gospođa Izetbegović punila je novinske stupce skoro pa svakodnevno svojim izjavama i aferama. Privremeno povlačenje iz javnog života, after i diplomu komentirala je gospođa Izetbegović ekskluzivno za jedan Bh portal.

“Kao što ste mogli i primijetiti povukla sam se malo. Nema me nikako u novinama, ono što naš narod kaže smirila se. Razlog toga je taj što radim na pripremi svog doktorskog rada. Konačno ću i to završiti i svima začepiti usta kada me pitaju za diplomu. Naravno moj doktorski rad i cijela obrana istog će biti na svim televizijama i portalima koji podržavaju SDA. Želim da svi znaju da imam diplomu i da me više ne zamaraju pitanjima o tome”, rekla je gospođa Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.

Gospođa Izetbegović najavila je i kada bi rad mogao biti gotov i kada će ga braniti. Mnogi članovi SDA podržavaju ovu odluku i nadaju se da bi konačno mogla prestati cijela fama oko diplome gospođe Izetbegović.

“Aktivno pišem rad svaki dan po pola sat. Trebao bi biti gotov do kraja 2025. godine i 2026. idemo u obranu u Sarajevu. Mislim da je to neki realan rok za ovako obilan doktorski rad. Zahvaljujem se svim kolegama iz stranke ne čelu sa mojim mužem na velikoj podršci. Oni su sve uradili kako bi me zaštitili od javnosti čak su mi nudili i pomoć pri kupovini diplome, ali ja sam odlučila da se sama izborima sa cijelom situacijom”, dodala je ponosno gospođa Izetbegović.