Direktno udaranje na kašiku zbog oduzimanja svih mogućih titula i zvanja sem vrtića, Sebija Izetbegović je primorana da pronađe alternativne načine kako da zaradi novac i finansira svoj život. Muka je natjerala da stavi teku i olovku pod pazuh, i zaputi se od kuće do kuće.

“Ja sam jedna poštena žena koju nije sramota da sa svojih deset prstiju na korektan način zaradi novac svojim trudom i radom. Pomelo su me sa svih pozicija, ostala mi je jedino ta fotelja u Skupštini Kantona Sarajevo, ali je vala to sića od neke tri hiljade maraka, toliko ja kredita imam samo. Zato sam primorana da se bacim na teren i dajem časove biologije, u čemu sam vješta i stručna. Sa ponosom ću da radim taj posao i bez ikakvih problema ću raditi to paralelno”, istakla je Sebija Izetbegović.

Sebija će svoje časove biologije davati učenicima osnovnih škola, a za srednjoškolce kaže da baš nije stručna do kraja da preuzme tu oblast.

“Ne želim da me ponovo prozivaju da sam nekompetentna za nešto kao što su to radili proteklih mjeseci, meni ta vrsta stresa ne treba. Predavat ću osnovcima kojima je potrebna dopunska nastava iz biologije, sve ono što im treba za nastavni plan i program od petog do osmog razreda osnovne škole. Sada neće moći a da mi prigovore, radim pošteno i ono što znam iz temelja, pa neka sada optužuju nekoga drugog”, dodala je Sebija Izetbegović.

Novu profesoricu dopunske nastave iz biologije, sada ćemo svakodnevno viđati na ulicama Sarajeva kako sa tekom ispod ruke ide na naredni čas.