Prva dama SDA Sebija Izetbegović, zvanično je razriješena svih dužnosti u KCUS-u i na čelo najznačajnije zdravstvene ustanove je postavljen novi direktor. Zbog njenog progona kako navodi, odlučila je pokrenuti novu kliniku.

“Nemaju oni pravo da meni govore da li znam raditi svoj posao ili ne, da li imam diplomu ili ne kada ja vrlo dobro znam kako radim i šta sam uradila sve gore i ranije na prethodnim pozicijama. Ako žele da se igraju na ovaj način onda prihvatam ta pravila i ja ću odgovoriti grubo i žestoko. Ako misle da su me se riješili na ovaj način, grdno se varaju. Spremna sam uložiti sve kapacitete da ponovo budem direktorica KCUS-a”, istakla je Sebija Izetbegović, ex. doktorica i profesorica.

Kako bi zadovoljila svoj ego i neispunjenost, Sebija je odlučila otvoriti A-KCUS, gdje će imati mogućnost doživotne pozicije direktora.

Rekla sam fino Bakiru da mi se na raspolaganje stave svi finansijski i ljudski resursi SDA kao i naša privatna imovina, i da mi se napravit A-KCUS, gdje ću ja zapošljavati koga želim, voditi politiku kakvu želim i odakle me niko neće moći otjerati. Moja je želja da budem profesorica i direktorica i nema te diplome koja mi može oduzeti titulu. A ja pozivam sve glasače SDA da se prebace sa uslugama u moju novu kliniku”, dodala je gospođa Izetbegović.

Još uvijek nije do kraja poznata lokacija A-KCUS-a, ali bi prema nezvaničnim informacijama, on bi mogao biti na lokaciji nekadašnje ambasade SAD-a preko puta Druge gimnazije.