Ozvaničen je i novi saziv Skupštine Kantona Sarajevo za ovaj mandat, a današnjim polaganjem svečane zakletve su svi zauzeli svoje pozicije u skupštinskim klupama. Kako bi se osjećali kao kod kuće, pojedini zastupnici su odlučili sebi napraviti ugodnu atmosferu.

“Naručila sam jednu prekrasnu Prada kao stolica fotelja da imam za naredne sjednice, pa sam zamolila ove divne ljude što rade ovdje kao domari da mi to postave kako treba. Želim u naredne četiri godine da imam dobre uslove za rad kako bih bila produktivnija i bolja na sjednicama i smatram da je ovo sasvim ok potez što sam uradila. Ja kao zastupnica imam pravo da sebi prilagodim uslove rada i to sam uradila. Jedva čekam da ih Dević, Zahiragić i ja razbucamo na narednim sjednicama”, istakla je Sebija Izetbegović.

Nova Prada stolica simbolične vrijednosti od 13.000 je plaćena budžetom Kantona Sarajevo, referisano na klauzulu o zahtjevima zastupnika za lične potrebe.

“Meni je to kanton finansirao i treba da mi finansira jer ja na to imam pravo. Tek će građani vidjeti šta sam i ko sam ja i koliko sam sposobna da učinim u politici. Navikli su oni i ranije da ja volim skupocijene stvari i ovo je samo još jedna u nizu potvrda o mom vrhunskom stilu koji imam. Nadam se da će stolica stići do naredne sjednice, tražila sam dodatno da mi se plati i brza pošta jer znate ja ne mogu to dugo čekati. Ja sam jednostavno takva, kada nešto zacrtam to mora biti sad i odmah, nevezano koliko košta, zna to Bakir najbolje”, dodala je Sebija.

Pored zahtjeva Sebije Izetbegović, delegat Mahir Dević je također poslao zahtjev da se oslobodi kompletna traka od centra Sarajeva do Ilijaša u periodu kada ide i vraća se sa posla, jer mu je kako navodi više muka gužvi i kolona.