Sebija Izetbegović, vlasnica Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu ponovo je iznenadila javnost svojim potezom. Naime, kako je Sebija najavila na vanrednoj konferenciji za medije, Sebija se odriče prezimena Izetbegović i preuzima prezime Underwood.

“Ah, ah, pa vrijeme je da se naprave reforme i u mom životu i u mojoj kući. Mislim da sam zaslužila da sada ja imam titulu najzajebanije žene u bh. politici i da, ako Bog i narod da, postanem prva žena u Predsjedništvu BiH. U skladu s tim, smatram da zaslužujem da uzmem prezime ove Kler Underwood, jer mislim da sam i nju izdominirala. Vidi se da mi je zaista bila uzor s tim što sam ja svoju političku igru odigrala na drugačiji način, ali svakako podjednako uspješno” – izjavila je za naš portal Sebija Izetbegović.

Pretežno patrijarhalna bh. javnost nije s oduševljenjem prihvatila ovu vijest, ali s druge strane radikalne feminističke grupe danima slave na sarajevskim ulicama.

“Pa ako ona kaže da tako treba da bude onda zaista tako treba da bude. Ona je jaka i pametna žena sa stavom. Ako ovako nastavi uspjet će da nam promijeni i državno uređenje iz demokratije u monarhiju. I to je totalno uredu ako ona tako želi” – izjavio je Bakir Izetbegović.

Kao zdušnu podršku svojoj supruzi, a zbog činjenice da bi on mogao postati prva dama BiH, Bakir Izetbegović je rekao da će, ako Sebija Underwood bude izabrana u Predsjedništvo BiH on promijeniti ime u Bakira… naravno Underwood.