Prva dama u Bošnjaka, Sebija Izetbegović, ponovo je izabrana na poziciji glavne i odgovorne osobe u KCUS-u. Ovoga puta došlo je do određenih promjena u izboru, te je ukinuta pozicija generalnog direktora koju je zamijenila uloga Maršala.

“Sretna sam i ponosna što ću konačno imati priliku da neometano radim. Danas je glavni uzročnik stresa u našoj zemlji mogućnost naglog gubitka posla. Ja sam taj problem konačno riješila i mogu hladne glave i bez brige da se posvetim svojoj profesiji. Od kliničkog centra ću da napravim svjetsku kliniku kojoj će da zavidi čitava Evropa. Ona će biti u rangu klinika u Sjedinjenim Američkim Državama i Indiji. Naš doktor će da bude gospodin, a naši pacijenti će moći mirne glave ići na preglede. Naravno ukoliko se slažu sa mnom ili su članovi Stranke demokratske akcije. Hvala svima koji su nas izabrali”, rekla je Sebija Izetbegović, novoizabrani Maršal KCUS-a.

Kongres zdravstvenih radnika Kantona Sarajevo, jednoglasno je donio odluku da se ova pozicija uvede, kako bi se olakšao rad svim uposlenicima.

“Doktori previše pažnje posvete nebitnim stvarima, poput mogućnosti da se kandiduju na poziciju direktora, te im to preokupira misli. Ovako će raditi predano i bez pritiska, jer neće imati priliku da dođu na neku rukovodeću poziciju. Oni se mogu skoncentrisati na svoj posao i probleme pacijenata, koji su zaista masovni. Jednoumlje je nekada dobro, iako ja nisam ljubitelj takvih sistema, ali u ovom slučaju je odlično jer sam ja u pitanju. Naša dinastija Izetbegovića mora duboko pustiti korijenje u sve bitne segmente društva, a SDA mora imati kontrolu nad ovom zemljom i Bošnjacima”, dodala je Sebija.

KCUS će narednih minimalno 20 godina funkcionisati u harmoniji, slogi, prosperitetu i humanom jednoumlju, koje će dovesti do procvata medicine na ovim prostorima.