Predizborna kampanja u našoj zemlji je u punom jeku. Mnogi kandidati priželjkuju da sjednu u fotelje i da se zakače na državne jasle. Direktorica KCUS-a i žena predsjednika SDA, Sebija Izetbegović, najavila je pokretanje disciplinskih postupaka protiv svih doktora koji ne budu na izborima glasali na ovu stranku.

“Moj muž mora da pobjedi i tu nema dileme. Naša stranka treba da bude najjača u državi i ponovo da varimo vlast u Kantonu Sarajevo. U tome svemu će mi dosta pomoći doktori sa KCUS-a. KCUS kao najveća zdravstvena ustanova ima dosta zaposlenih i oni će svi morati glasati za SDA. Ako to ne budu uredili ja ću lično protiv njih pokrenuti disciplinske postupke i biti će udaljeni sa poslat. To kažem javno da poslije ne bi bilo da Sebija radi nekom iza leđa. Očekujem 03. oktobra da mi svi pokažu slike svojih glasačkih listića na kojima je zaokružena SDA”, rekla je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.

Doktori sa KCUS-a umjesto pobune teška srca su odlučili slušati svoju direktoricu.

“Šta možemo mi sad tu. Ona je moćna žena i moramo je slušati. Kako ona kaže tako će biti. Nije ni nama drago glasati za njih, ali moramo. Teško nam je tražiti neki drugi posao u BiH, a iskreno mi se ne ide negdje u inostranstvo. Na kolegiju smo glasali između pobune i poslušnosti i izabrali ovo drugo jer smo odlučili da je to najbolje za sve nas. SDA do groba, Bakir za predsjednika”, rekao je Kenan Dušik, doktor sa KCUS-a.