Kako smo jučer izvijestili, Evropska Unija je, po modelu zemalja Zapadnog Balkana, koji plaćaju ženama da hodaju pokrivene, tj. da nose hidžab, počela plaćati muškarce, a u sklopu programa za jednakost spolova EU.

To je usvojeno jučer, a već danas je Sebastian Kurz odlučio da iskoristi svoje pravo i na taj način dopuni kućni budžet.

Kako nam je rekla njegova supruga, ona podržava taj potez, osim što je malo nezgodno da će morati prijaviti boravak u nekom od gradova u BiH, jer je EU izdvojila novac samo za zemlje Zapadnog Balkana. Kaže da joj ne smeta ni malo njegov novi stil oblačenja, ali da bi dobro bilo da izabere neku boju koju će stalno nositi da joj bude lakše da ga nađe u supermarketu ako se izgubi.

“Meni je stvarno super ovako. Ne moram da namještam frizuru stalno kao što sam prije radio, ovo malo na stranu kako ja nosim. Sad lijepo šamija i lagano na posao ili u šetnju. Malo je moj frizer zamjerio, ali šta da se radi”, rekao je Kurz.

Kako saznajemo iz Kurzove familije su već godinama pobornici štednje i skromnog života, te je baš to jedan od najvećih razloga zašto se desila ova promjena u njegovom stajlingu.

“Pa pazite, sezona godišnjih odmora je iza nas. Znate kako to nije lako, ispeglaju se kartice, potroše se i one pare za svaki slučaj, nema se više kuda. Mi smo otišli u Hrvatsku, da podržimo najnoviju članicu EU, ali sve su prilike da se sljedeće godine vraćamo u Grčku. Tako da ćemo malo dopuniti budžet na ovaj način dok se ne vratimo u normalu sa porodičnim primanjima, sad ovo septembar oktobar, ali eto ti onda Božić, pa Nova godina… Bilo kako bilo, ovo će svakako dobro doći našoj kući”, zaključio je Kurz.