SNS iz godine u godinu na izborima bilježi sve lošije rezultate. Prema trenutnim rezultatima ovogodišnjih izbora SNS je izgubio preko sto hiljada glasova u odnosu na prethodne godine. Međutim, predsjednik ove stranke, Mirko Šarović najavio je da će njegova stranka prevazići sve probleme i već sada najavio odličan izborni rezultata 2038. godine.

“Istina je da smo malo pali u zadnjih nekoliko izbornih ciklusa, ali to je standardni životni put jedna stranke. I SDA izgubi na izborima pa šta ćemo sad neće svijet propasti. Mi smo sada sjeli i ozbiljno se zapitali gdje griješimo i šta je problem. Optimistični smo i nadamo se da ćemo se dignuti iz pepela u narednih nekoliko izbornih ciklusa. Već sada mogu najaviti da očekujem apsolutnu pobjedu na izborima 2038. godine. Možda vam se to sada čini kao veliki vremenski period, ali vjerujte mi da to vrijeme potrebno da se jedna stranka vati na pravi put”, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SNS-a.

Mnogi članovi SNS-a su podržali svog predsjednika i odlučili ostati uz njega do kraja.

“U našoj krvi je SNS i nećemo ga napustiti nakon par loših izbornih rezultata. Vjerujemo našem predsjedniku kada kaže da će nas vratiti na pravi put. Mi smo tu uz njega koliko god vremena bude trebala. Realno gledajući svi malo važniji članovi stranke su se uhljebili na direktorske funkcije tako da nemamo neku preveliku potrebu da budemo na nekom visokim funkcijama u politici. Nadamo se da će nas gospodin Šarović izvući kao i mnogo puta do sada”, rekao je Srboljub Srećković, član SNS-a.