Denis Bećirović je u samo nekoliko dana uspio da upropasti napore ujedinjene opozicije u pokušaju da ga uzdignu kao relevantnog kandidata za člana Predsjedništva. Nakon napuštanja debate na N1, Denis je doživio novi fijasko u sučeljavanju sa Izetbegovićem.

“Mojoj sramoti nema kraja, jer sam ja taj koji je forsirao da predstavnik opozicije mora biti kadar SDP-a. Imamo mi boljih kandidata, ali nisu dovoljno dobri sa mnom tako da sam predložio Denisa. Međutim, njemu je malo atmosfera udarila u glavu i totalno je izgubio kontrolu. U protekla dva dana je uspio da pokosi sve što smo vrijedno pravili u periodima kampanja, i ne znam šta da kažem. Sramota me građana, kolega iz ostalih stranaka, nakon ovog fijaska Izetbegović će nas pokositi na izborima”, rekao je predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić.

Nikšić ističe da je primoran upotrijebiti represivne komunističke metode, kako bi pokušao zadržati mogućnost nastavka borbe sa SDA.

“Od jutros pa sve do 03. oktobra on neće smjeti otvoriti usta. Dakle sa suprugom ne može komunicirati, sa djecom, a o građanima i medijima da ne govorim. Ima da drži jezik za zubima i samo da se kesla u kameru dok izbori ne prođu, nisam ja ovoliki posao uradio da bi on sve upropastio. Sramota me stati i pogledati ljude u svih 11 stranaka koji su stavili svoj potpis iza njega na ovim izborima. Dakle ima da mu bude ćošak dok ne prođu izbori”, dodao je Nikšić.

Bećirović će za vrijeme tišine imati audio kurs engleskog jezika, lijepog ponašanja i terapiju za smirivanje bijesa i suzbijanja ega, kako bi nakon izbora bio iole pristojan predsjednik.