SDP Bosne i Hercegovine je konačno odlučio da izađe iz zastarijele retorike oživljavanja maršala Tita, i okrene se eri i vremenu u kojem živimo. Direktno iz Japana su naručili najsavremeniji oblik umjetne robotske inteligencije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Često razgovaramo unutar stranke upravo o problemu Denisa Bećirovića po pitanju javnih nastupa, i svi konstatujemo da taj čovjek govori zaista pametne stvari, ali na jedan usporen i mukotrpan način koji u najmanju ruku nije ugodno slušati. To mu je veliki deficit i obećao je da će raditi na tome, ali mu jednostavno ne ide. Zato smo skontali da moramo pronaći alternativu za tu vrstu njegovog djelovanja, a to će sa druge strane biti i njemu bolje jer će imati više vremena da se bavi ozbiljnim političkim procesima”, rekao je predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić.

Robot vještačke inteligencije ima mogućnost brzog učenja svih potrebnih podataka i moći će se prilagođavati brzo za svaki oblik javnog nastupa.

“Mlađa raja iz stranke su mi dali taj prijedlog, oni prate oko tih tehnologija i pokazali gdje da kliknem da se to naruči. Pogledali smo kakvih imaju na stanju i izabrali jedan solidan, mislim sve je bolje nego on. Mislim da će isporuka stići u narednih deset dana i da to krenemo odmah instalirati. Denisu smo rekli da se više ne javlja medijima dok ovo ne stigne, nek laže da je bolestan jer nam obara rejting svojom pojavom”, dodao je Nikšić.

SDP također trenutno formira specijalni IT tim podrške za predsjednika države, koji će 24/7 raditi na nadgledanju softvera.