Bakir Izetbegović izgubio je od Denisa Bećirovića u utrci za Predsjedništvo BiH. Gospodin Izetbegović shrvan ovim porazom još sinoć je uputio pismo visokom predstavniku u našoj zemlji gospodinu Šmitu. U pismu gospodin Izetbegović traži da visoki predstavnik svojim ovlastima na sljedećim izborima zabrani kandidaturu svima osim gospodinu Izetbegoviću i gospodinu Hadžikadiću.

“Mislim da je ovo velika sramota. Građani su nas izdali i nije nam lako. Denis je imao toliko glasova da mi nismo mogli toliko ukrasti da bi ga pobijedili. Svaka čast i volja naroda se mora poštovati. Svi nas krive kako smo izgubili, a niko ne vidi drugu stranu medalje. Ja sam ispred svoje stranke oderao gospodin Hadžikadića u ovoj borbi i imao dosta više glasova od njega. Mislim da bi to trebali koristiti na sljedećim izborima i već sam kontaktirao visokog predstavnika koji nam to može obezbijediti”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Kako smo već naveli gospodin Izetbegović je od visokog predstavnika tražio a mu osigura neravnopravnu borbu sa Mirsadom Hadžikadićem.

“Pisao sam gospodinu Šmitu i tražio da za sljedeće izbore dozvoli kandidaturu samo meni i gospodinu Hadžikadiću kojeg jako cijenim i poštujem. Mislim da bi to bila fer i poštena borba iako bi po našim anketama ja pobijedio sa možda preko dvjesto hiljada glasova razlikre. Mislim da je to jedini način da se ja vratim na vlast u ovoj zemlji. Dok čekamo odgovori visokog predstavnika moja stranka će analizirati rezultate ovih izbora i vidjet šta su nam to građani zamjerili u proteklih dvadeset godina”, dodao je Izetbegović.