Nesuđeni protukandidat Bakira Izetbegovića za predsjednika SDA, Šemsudin Mehmedović sinoćnjim gostovanje na Face televiziji uzdrmao je cijelu političku scenu naše zemlje. Gospodin Mehmedović iznio je niz činjenica koje bi mogle ugroziti vladavinu bračnog para Izetbegović. Odmah nakon gostovanja iz tabora SDA stigao je zahtjev da se gospodinu Mehmedoviću zabrani pojavljivanje u javnosti.

“Ja sam bio tolerantan prema njemu godinama. sve sam sebi govorio nemoj Bakire to je samo faza i proći će ga, ali izgleda da od toga nema ništa. Gospodin Mehmedović je sinoć u nekoliko navrata žestoko prekršio pravila stranke i sada zbog toga mora snositi posljedice. Prije svega otišao je na onu izdajničku Face televiziju što je strogo zabranjeno svim članovima SDA, a onda govorio protiv mene, moje supruge i cijele SDA što je onaj voditelj jedva dočekao. Mislim da je to krajnje bezobrazno sa njegove strane i da će morati biti sankcionisan”, rekao je Bakir Izetbegović, nasljednik SDA.

Gospodin Izetbegović rekao je da gospodina Mehmedovića očekuje potpuni medijski mrak u narednom periodu.

“Već smo uputili zahtjev svim televizijama u kojem tražimo da više ne zovu gospodina Mehmedovića u svoje emisije. Hayat TV je naravno odmah pristao i stao na našu stranu. Gledat ćemo nekako i zakonski da mu zabranimo pojavljivanje u javnosti, a ako se baš mora pojavljivati onda neka samo šuti. Stvarno je količina gluposti koje taj čovjek izgovori u toku jednog pojavljivanja u javnosti abnormalna i ja to neću trpjeti. Ako ti se fino ne sviđa stranka napusti je, a ne ovako da nam svakodnevno nanosi ogromnu štetu”, dodao je Izetbegović.