Sve simpatizere Naše stranke obradovao je video u kojem Edin Forto pjeva predizbornu pjesmu stranke dok sam sebe prati na gitari. Video je za nekoliko sati skupo preko sto pregleda što je značajan uspjeh. Međutim, zli jezici iz SDA odmah su krenuli u kontranapad. Stručnjaci iz SDA poručili su javnosti da je gospodin Forto promašio nekoliko akorda u trećoj strofi.

“Mi smo prvo htjeli poslati gospodina Kapidžića da malo kritikuje kako Forto pjeva, ali on nam je rekao da nije toliko dobar sa muzikom. Onda smo okupili niz stručnjaka koji su pregledali video i odmah utvrdili niz nepravilnosti. Gospodin Forto je promašio nekoliko akorda u trećoj strofi i time uništio pjesmu, ali i pokazao svoje nepoznavanje ovog plemenitog instrumenta. Mislim da je ovo velika sramota, ali nema veze to ide nama u prilog. Neka građani vide kome su dali vlast u ruke”, rekao je Haris Zahiragić, istaknuti član SDA sa Baščaršije.

Gospodin Zahiragić je nakon ove izjave najavio i tužbu za plagijat protiv gospodina Forte.

“To što je loše otpjevao i promašio pola akorda to na jednu stranu, ali zna se čija se slika sa gitarom prva pojavila u medijima. narodno prvi se toga dosjetio genijalni um mog političkog babe gospodina Bakir Izetbegovića. Očigledno je da nas iz Naše stranke kopiraju i pokušavaju tako skupiti poene. Mislim da to nema smisla i da što prije trebaju osmisliti svoju kampanju, a ne kopirati naše. Mi ćemo gospodina Fortu zbog toga tužiti. Da je on uzeo klarinet ili recimo harmoniku ne bi bilo problema, ali pjevanjem sa gitarom direktno je udario na SDA”, dodao je ljutito Zahiragić.