Nakon sastanka Čović-Dodik, Stranka demokratske akcije ima novi umjetnički projekat koji će pokazati svu borbu njihovog vođe protiv dvije velike antibosanske struje HDZ-a i SNSD-a.

Naime, odluka vodeće bošnjačke stranke je da ovim filmom prikažu sve nedaće koje je Bakir Izetbegović prošao boreći se protiv svih rušitelja Bosne i Hercegovine i njene državnosti od raznih bošnjačkih stranaka koje samo razvodnjavaju jedinstvo do najvećih hrvatskih i srpskih koje direktno udaraju na sve nivoe integriteta i suvereniteta BiH, te pokušavaju da oslabe njihove institucije.

“Opirao sam se dugo ovome, ali eto, konačno su me ubijedili. Kad u Hollywoodu imate toliko američke propagande, zašto ne bi jedan bh. film bio bosanskohercegovačka propaganda? Osim toga, moram reći da sam ja kao mlad imao neka glumačka iskustva po dramskim sekcijama, ali i iskustva modelinga za razne lifestyle časopise. Tako da sam ipak pristao. Osim toga, glumac jel’ da, treba da ima dobre glumačke veze… a ja sam se sastajao sa nekim najvećim glumačkim imenima, kako bosanskim, regionalnim, tako i svjetskim”, rekao je Izetbegović.

Za scenario je bio planiran Abdulah Sidran, najveći scenarista u Bošnjaka, ali je na kraju ta odluka promijenjena, jer kako su rekli, ne žele da to ispadne neki melanholičan film o prošlosti gdje bi glavni junak na kraju završio s Pavletom Vujisićem pijući ljutu rakiju i pjevajući sevdalinku. Kako su rekli, to mora biti ozbiljan akcioni film sa mnogo bitke i efekata.

U kasting agenciji se još uvijek nije odlučeno ko će igrati glavne negativce, Dragana Čovića i Milorada Dodika, ali smo čuli da će film obilovati scenama akcije i reakcije na raznim nivoima vlasti.

Kako ekskluzivno saznajemo, već u startu se pišu tri nastavka, a od produkcije smo uspjeli saznati radne nazive svih filmova:

Sam protiv svih – Iskrcavanje na treći entitet

Sam protiv svih – Dan D: 9. januar

Sam protiv svih – Revizija: konačna propast

Sebija Izetbegović je zabranila da se u filmu pojavi ženski sporedni lik koji obično bude ovakvim filmovima, te obično završi u krevetu s glavnim glumcem, stoga će se možda ipak morati potražiti usluge Sidrana koji bi napisao glavnog, opasnog lika koji nema djevojku.