Nakon što su provjerili 7535645 puta diplomu Dine Konakovića, SDA i dalje nije sigurna u njen kvalitet i delegirali su da se dokument smjesta odnese u Egipat gdje će se izvršiti detaljna ispitivanja.

“Delegirana sam od strane SDA da po hitnoj proceduri dostavim diplomu u Egipat na ispitivanje što mi je velika čast. Vrijeme je konačno da neko krajnje relevantan preispita validnost te diplome i jednom za sva vremena stane u kraj teroru Dine Konakovića u Kantonu Sarajevo. Dobro činjenica je da smo mi postavljali kadrove i komisije koje su pregledale diplomu ali to je već drugi par opanaka i nema veze. Bitno je da neko zaista stručan ko se razumije u papir do kraja da svoj sud”, istakla je Bisera Turković.

Bisera Turković zbog hitnosti situacije, u Egipat će otputovati privatnim avionom a troškove će finansirati iz budžeta Ministarstva vanjskih poslova.

“Već sam kontaktirala naše ambasadore u Egiptu kojima sam delegirala da sazovu na sastanak sve najbolje egiptologe do kojih mogu doći, kao i osobe koje se razumiju u papirus kako bi provjerili da li je zaista ta diploma validna. Oni će vrlo brzo otkriti da je riječ o prevari a nakon toga ćemo sa osmijehom na licu poslati Konakovića na smetljište historije gdje mu je i mjesto. Nakon ove operacije više mu neće pasti na pamet da preispituje diplomu naše uvažene Sebija hanume, obzirom da će ostati bez iste”, dodala je Turković.

Biseru je na ovaj zadatak lično poslao Bakir Izetbegović, koji je već polako počeo da gubi živce dokazivajući da Konakovićeva diploma nije validna iako jeste.