SDA danas je raspisala konkurs za prijem novih sudija koji će davati oslobađajuće presude njihovim članovima. Nedavna osuđujuća presuda za istaknutog člana ovu stranku je natjerala na ozbiljne korake kako se u budućnosti ne bi dešavale slične stvari. Nove sudije će biti raspoređene po svim malo važnim sudovima u zemlji.

“Ovo je stvarno sramote i ne znam kako nam se to moglo desiti. Da neki naši članovi budu osuđeni to stvarno nekako ne die uz naš imidž koji gajimo već godinama. Morali smo pokrenuti ozbilje korake kako bi ispravili tu nepravdu. Zaposlit ćemo pet novih sudija kojima će jednini posao biti da daju oslobađajuće presude našim članovima i za to će biti dobro plaćeni. Sudije moramo hitno zaposliti kako bi jedan od njih odmah preuzeo slučaj Fadila Novalića i njegove ekipe”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Svi kandidati koji se prijave za ovu poziciju morat će proći stroge treninge kako bi mogli bez problema obavljati svoj posao.

“Tu će biti uključen niz testova koje će svi kandidati morati proći kako bi mi vidjeli ko je najbolji. Poznavanje imenom i likom svih važnijih članova naše stranke je jedan od testova koji će kandidati polagati. Tu je i dokazivanje neosporne ljubavi prema stranci kako i dokazivanje vjernosti. Posao ko posao i nije nešto težak i zahtjevan jer realno imate jednu stvar koju treba ispoštovati, ali selekcijski proces će biti paklen”, dodao je Izetbegović.

Po uzoru na SDA i ostale stranke u našoj državi najavile su zapošljavanje svojih sudija.