Sve više članova nekada najjače stranke u našoj zemlji, SDA završava u zeničkom zatvoru. U Zenici se već sada nalazi Abdulah Skaka, a prema procjenama stručnjaka njemu bi se u skorijoj budućnosti mogli pridružiti još neki članovi SDA pa čak i sam predsjednik Izetbegović. Zbog svega toga SDA je odlučila da u jednom od paviljona zeničkog zatvora otvori novu centralu stranke.

“Ozbiljno su nas pritisnuli sa svih strana i mogu vam reći da se pravo bojimo za našu slobodu. Malo malo uhapse nekog našeg člana i odma ga vode u Zenici. Trenutno sa ovim pritvorenicima SDA Zenica je mnogobrojnija i od ove u Sarajevu gdje se nalazi i centrala stranke. Mi smo kao i uvijek razmišljali unaprijed i već sada počeli sa pripremama za otvaranje centrale stranke u jednom od paviljona zeničkog zatvora. Na taj način će svaki naš član koji bude ležao u Zenici moći nesmetano nastaviti obavljati svoju funkciju što nam je od velikog značaja”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Jedan od članova SDA kojem stručnjaci predviđaju dugogodišnju robiju je svakako bivši premijer Fadil Novalić koji je oduševljen ovim potezom svoje stranke.

“Ja se svakako neću povući iz politika pa čak i u slučaju dugotrajne robije meni su obećali da ću biti na listama. Otvaranje SDA centrale u zatvoru će nam samo pomoći da se nastavimo baviti politikom jer to najbolje znamo. Ovo je još samo jedan u nizu veličanstvenih poteza našeg predsjednika koji uvijek ide korak ispred svih”, rekao je Fadil Novalić, bivši premijer FBiH.

Pored otvaranje centrale stranke u jednom od paviljona zeničkog zatvora prema neslužbenim informacijama nova himna SDA će biti poznata pjesma od Zabranjenog pušenja “Zenica Blues”.