Stranka demokratske akcije gotovo svakodnevno pokušava pronaći mane novoj Vladi Kantona Sarajevo. Iz ove stranke su danas poručili da je kap koja je prelila čašu nabavka novih trolejbusa.

“Nova vlada prvenstveno što mijenja tok prošlosti, te od agresora prave žrtvu i obrnuto, a sada hoće da zauvijek pokopaju sve simbole našeg stradanja i borbe. Ti trolejbusi koje smo imali su simbol rata, okupirane Grbavice i agresije na našu zemlju. Oni nose prošlost na svojim sjedištima i mi ih se nikada nećemo odreći. Gaze sve naše svetinje i mi to nećemo dopustiti! Tražimo pod hitnu ostavku nove vlade prije nego što pogaze sve što nam je sveto”, poručili su iz press službe SDA danas u zvaničnom obraćanju.

Kažu da je ovo vlast disidenata i buntovnika, koji nemaju konkretan plan za rad, već samo rade u kontru SDA stranke.

“Nije lijepo da se Dino Konaković ponaša kako se ponaša. Mi smo njemu sve omogućili, doveli ga do pozicije i karijere koju ima danas, i on nam ovako vrati. Napravili smo političku ikonu od njega, a on ne da se samo otrgnuo, već ruši sve što smo godinama gradili. Okupio je oko sebe sve mrzitelje SDA i Bošnjaka koji su jedva čekali nekoga ko će ih okupiti pod jedan barjak kako bi nas konačno svrgnuli s trona. Sramota, neka ih je sram i stid! Ali neka znaju da mi nikada nećemo odustati od borbe”, izjavio je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović na današnjoj press konferenciji.

U znak protesta, članovi Asocijacije mladih SDA će markerima išarati sve nove trolejbuse, kako bi odali počast starim, išaranim i prljavim trolejbusima.