Zbog privođenja Salke Zildžića tokom prelaska granice u Srbiju zbog nošenja pištolja, članovi SDA su pozvali sve svoje pristalice da masovno izađu na proteste i traže pravdu za svog čovjeka, za kojeg kažu da je lišen slobode bez razloga.

“Ovo je još jedan u nizu udaraca na Bošnjake i jednu političku stranku našeg naroda koja je dobila većinu, ali je prisilno potisnuta iz vlasti. Nije ovo hapšenje Salke Zildžića, ovo je znak neprijatelja Bosna šta čeka sve one koji ne žele da obore glavu i slijepo slušaju komande Beograda, koji kroz članove Trojke jasno diktira svoju politiku ovdje. Zato pozivamo sve da nam se pridruže i tražimo pravdu kako za Salku tako za njegov pištolj”, istakao je predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

Navode da je i oduzimanje pištolja pljačka državne odbrambene imovine, i da se mora vratiti pod svaku cijenu.

“Prvo su nam ispraznili kasarnu u Bihaću, a sada hoće pojedinačno da nas razoružavaju. E to im nećemo dozvoliti, taj pištolj je domaće proizvodnje, kupljen od naših para za lične potrebe i u slučaju odbrane, i zato nećemo dozvoliti da nam ga otimaju. Mi raspolažemo jedini pravo na taj pištolj i želimo ga nazad. Uradit ćemo sve da zaštitimo njih dvojicu od stranog okupatora”, dodao je Izetbegović.

SDA je također pozvala sve svoje botove prvoborce da im se pridruže u borbi i aktivno napadnu sa propagandom putem društvenih mreža.