Stranka demokratske akcije, čiji je predsjednik stao u odbranu pravih vrijednosti stranke i stavio cijeli narod iza nekolicine ‘prvaka’ u aferi “Respiratori”, najavila je organizaciju proslave izlaska svojih momaka iz pritvora.

Naime, kako je nezavisni Sud Bosne i Hercegovine odbio prijedlog Tužilaštva BiH o produženju pritvora za ovu trojicu, stranka kojoj pripadaju je odlučila da organizuje proslavu dočeka svojih prvaka i tako pokaže da je i u najtežim trenucima uz svoje najunosnije članove.

“Naši dobri momci, naši prvaci su uhapšeni i osumnjičeni za nešto što rade svi na političkoj sceni u BiH. Ja zaista ne razumijem kome bi bilo uredu da se ostali bave korupcijom, pronevjerama i kriminalom, a da mi to ne radimo. Logično je da odgovorimo istom mjerom. Jer, ako dozvolimo da to rade samo drugi, ovu državu će uništiti samo oni, bez nas. To naši prvaci i najbolji među nama ne dozvoljavaju već godinama i mi im na jedan simboličan način želimo odati počast. Oni već znaju da mi stojimo iza svake marke koju su uzeli, ali sad želimo da to i javnost zna. Priznajem, nije ovo naša originalna ideja. U svijetu kriminala je već dugo poznata praksa da se organizuju derneci i proslave kad neko od pritvorenih ili zatvorenih leži, pa onda izađe. To smo odlučili da preuzmemo, jer izgleda da će sve više biti zatvaranih ili nam barem tako opozicija obećava. Stoga želimo da prva proslava ovog tipa prođe u najboljem redu i da se naši momci oslobode u konačnici. Valjda će biti neka varijanta ‘nedostatak dokaza’ ili tako nešto”, rekao je prvi u SDA, Bakir Izetbegović.

Kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, na derneku će nastupiti Šerif Konjević, ali samo ako ne bude alkohola.