Stranka demokratske akcije na nivou Kantona Sarajevo, odlučila je već ofanzivno krenuti u pretpromociju za naredne izbore. Kako bi izbjegli direktni marketing što ih može teretiti kod CIK-a, odlučili su napraviti malu paradu.

“Za sve građane Kantona Sarajevo ćemo organizovati pokaznu paradu novih valjaka koje smo kupili za asfaltiranje ulica. Nabavili smo čak 30 novih komada posljednje serije koji rade vrhunski, prave odličan pritisak i ne ostavljaju grbe na asfaltu. Želja nam je da evociramo uspomene građana na SDA tako što ćemo ih prisjetiti ko je postavio sav mogući asfalt u Kantonu Sarajevo”, rekao je Mahir Dević iz kantonalnog odbora SDA.

Parada će biti upriličena tokom jednog od nadolazećih vikenda i biće vidljiva svim građanima, kako bi se lično uvjerili na šta je SDA spremna.

“Obići ćemo sva naselja, nećemo biti kao Naša stranka koja samo organizuje stvari po opštini Centar. Vozit ćemo kroz Ilijaš, Brezu, Trnovo, Ilidžu i naravno opštine u samom gradu, kako bi svi vidjeli šta smo investirali i koliko smo spremni dati građanima ukoliko nas vrate na vlast. Također smo spremili i na stotine malih maketa valjaka koje ćemo dijeliti djeci, da ih od malih nogu nešto asocira na SDA, i da vječno budu uz nas”, dodao je Dević.

Pod sloganom “Temelj Bosne”, na novim mašinama će sjediti svi kantonalni zastupnici SDA s ciljem slanja jake poruke solidarnosti i spremnosti da se uhvate u koštac sa lošim asfaltom koji je trenutno širom kantona.