U našu zemlju izgleda da je stiglo pravo ljeto i prvi ovogodišnji toplotni val. Temperatura se ovih dana penje i preko trideset stepeni što je odmah izazvalo i neke probleme na političkoj sceni. Kako mediji prenose, SDA je danas optužila Trojku zbog dolaska toplotnog vala u našu zemlju.

“Uništili su nam državu i to je sada činjenica. Za samo četiri godine uništili su sve ono što smo mi gradili godinama. Mislim da je to krajnje bezobrazno od njih i da se nešto mora poduzeti i to pod hitno. Sada bi mogao do sutra nabrajati koliko su stvari uništili, ali nemam toliko vremena. Navest ću samo dolazak ovog toplotnog vala u BiH. Za to je jedini i isključivi krivac Trojka. U vrijeme naše vladavine to se nikada nije desilo i temperature je uvijek bila ugodna za građane”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović smatra da zbog ovog incidenta svi članovi Trojke momentalno moraju dati ostavke na sve funkcije.

“Toliko je loših stvari u ove zadnje četiri godine da to graniči sa naučnom fantastikom. Sve su upropastili, a ovaj toplotni val je kap koja je prelila čašu. Mislim da bi bilo fer sa njihove strane ukoliko imaju i malo obraza da momentalno podnesu ostavke na svim funkcijama i tako spase ovu zemlju. Neka fino nama vrate vlast i onda mogu vidjeti kako se vodi država. Nadam se da će poslušati moj savjet i otići sa političke scene jednom zauvijek jer očigledno to nije posao kojim se trebaju baviti”, dodao je Izetbegović.