Jako nevrijeme pogodilo je glavni grad, ali i cijeli Kanton Sarajevo. Nevrijeme je izazvalo mnoge poteškoće u prometu, poplave i veliku materijalnu štetu. SDA stranka koja je na prošlim izborima izgubila vlast u ovom kantonu za nevrijeme je okrivila Trojku koju smatraju glavnim i jedinim krivcem za sve loše u Kantonu Sarajevo.

“Stvarno sramota šta se dešava u Kantonu Sarajevo od kada su oni na vlasti. Kada smo mi bili vladajuća stranka u kantonu je bilo idilično. Cvjetne livade i sunčano vrijeme je bilo karakteristično za Kanton Sarajevo, a vidite šta se sada dešava. Iznenadno nevrijeme koje je pogodilo Sarajevo je došlo zbog njih i Trojku smatram glavnim krivcem. Koliko samo materijalne štete imamo, ljudi koju su pokisnuli pa se prehladili zbog nevremena, a podvožnjak u Buća Potoku neću ni da spominjem”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović smatra da Trojka nakon ovog sramnog nevremena treba snositi određene posljedice kao i platiti građanima svu materijalnu štetu.

“Mislim da bi bilo fer i pošteno od njih da se barem izvinu, a onda i da plate materijalnu štetu ljudima. pored toga tražimo da hitno podnesu ostavku na sve pozicije i vrate vlast nama to jest mojoj stranci. Nakon toga će u Kantonu Sarajevo opet teći med i mlijeko kao i prije dok smo mi vladali. Mi možda jesmo bili loši, ali barem zbog nas nikad nije nevrijeme pogodilo glavni grad. Nadam se da će Trojka prihvatiti ovo inače ćemo organizovati masovne proteste ispred institucija”, dodao je Izetbegović.