Bakir Izetbegović je građanima Bosne i Hercegovine obećao novo proljeće ukoliko zadrže vlast, i to doslovno. Navodi da nećemo ove zime imati problema sa smogom i lošim vremenom ukoliko SDA se održi na svim nivoima.

“Povukli smo neke veze koje su nam obećale da će nad Bosnom i Hercegovine sijati sunce tokom čitave zime, i da će temperatura biti ugodnih 12 stepeni sve do narednog proljeća. Ali uslov da ostvarimo ovu fantastičnu zimu je da ostanemo na vlasti znate, jer naša dojava ne želi da održi dobro vrijeme ukoliko Trojka preuzme vlast i izbaci nas sa pola nivoa vlasti. Ja znam da su građani naše zemlje savjesni i da će podržati nas, te da će iskazati nezadovoljstvo ukoliko nas Trojka smijeni”, poručio je Izetbegović.

Ukoliko ipak Trojka preuzme vlast na nivou Federacije prvenstveno, Izetbegović poručuje da to može biti pogubno za građane, i prijeti da bi bilo bolje da ostane SDA.

“Nisam baš siguran koliko bi bilo pametno da Trojka preuzme, obzirom da sam dobio informaciju da bi nas mogla čekati zima puna smoga, padavina, poplava i ostalih elementarnih nepogoda. To nije dobro za građane trenutno znate, pogotovo jer nam Rusi prijete nestašicom plina, tlo Evrope se trese pred novim ratom i mi bi onda ostali totalno paralizovani, demoralisani i promrzli. Bolje je za sve ljude u BiH da SDA ponovo zauzme kormilo i da krenemo u pravcu razvoja”, dodao je Izetbegović.

Dok se ne formira vlast SDA je građanima obećala sunčano vrijeme, kako bi ih uvjerila da govore istinu i da se ne igraju sa glavom.