Zlatno dijete SDA stranke Haris Zahiragić objavio je video u kojem na tabli crta strategiju borbe protiv štele u javnom sektoru. Paradoks je taj što je stranka gospodina Zahiragića prema mišljenjima mnogih stručnog glavni krivac za štelu u svim sferama društva u našoj zemlji. Ipak predsjednik ove stranke, Bakir Izetbegović oduševljen je izlaganjem gospodina Zahirovića.

“Mi trebamo mlade ljude koji već sada dobro znaju zamazati oči javnosti. Ja sam doajen mazanje očiju u BiH i treba mi neko ko bi me naslijedio kada odem u penziju za nekih dvadesetak godina. To je taman dovoljno vremena da Zahiragić još malo stasa i da dođe na moj nivo. Ovaj video što je objavio je za svaku pohvalu i tačno objašnjava filozofiju poslovanja naše stranke. Prvo napravimo problem pa se onda slomimo da ga nekako riješimo. Međutim, problem je što toliko dobro napravimo problema da ga je teško riješiti”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović najavio je i kupovinu novih kreda u boju za gospodina Zahiragića ako bude dobar u narednom periodu.

“Vidjeli smo da Zahiragić ima talenta za crtanje po tabli i da mu to ide od ruke. Onaj grafikon je jedan od boljih koje sam vidio. Vidi se veliki potencijal i želimo to nagraditi. Ako bude dobar u narednom periodu kupit ćemo mu na račun stranke i nove krede, ali ovaj put u boji. Mislim da će na vaj način njegova veliki potencijal i neupitni talenat doći još više do izražaja”, dodao je gospodin Izetbegović.

Haris Zahiragić je najavio cijeli serijal kratkih videa na kojima crtanjem na tabli predstaviti mogućnosti rješenja svih problema koje je njegova stranka napravila proteklih godina u našoj zemlji.