Adem Zalihić bivši direktor hitne pomoći i osoba izuzetno bliska SDA danas se požalio na tretman koji doživio prilikom smjene sa ove funkcije. Bakir Izetbegović, predsjednik SDA sažalio nad tužnom sudbinom gospodin Zalihića i odmah odlučio pomoći.

“Kada sam čuo ovu tužnu priču nisam mogao ostati ravnodušan. Dugo smo tražili rješenje koje bi bilo najbolje za sve i došli do zaključka da bi najbolje bilo otvoriti još jednu našu hitnu pomoć u kojoj će gospodin Zalihić nastaviti da bude direktor. Stvarno je sramotno tako čovjeka smijeniti sa direktorske funkcije i izbaciti na ulici. Šta sad on treba da naše neki obični posao i da radi kao obični hamal za 300- 400 maraka. Mislim da nema smisla stvarno i mi ćemo pomoći ovom čovjeku koliko god je u našoj moći”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Ni sam gospodin Zalihić nije mogao ostati ravnodušan na ovaj potez SDA i gospodina Izetbegovića.

“Bio sam u bezizlaznoj situaciji kada su me ove ljubomorne duše smjenile sa pozicije koju sam obavljao časno i pošteno. Nisam znao šta da radim bio sam na ulici i prepušten sam sebi. Još jednom da napomenem da ja nisam član SDA iako imam njihovu člansku knjižicu i bliske kontakte sa rukovodstvom. Hvala im na ovoj pomoći koju su mi ponudili ja im obećavam da ću voditi tu hitnu bolje nego iko do sada”, rekao je Adem Zalihić.

Prema informacija koje su dostupne javnosti nova SDA hitna na čelu sa gospodinom Zalihićem bi trebala početi sa radom već početkom narednog mjeseca, a sav prihod koji zaradi će ići u kasu SDA.