Ministar vanjskih poslova naše zemlje, Elmedin Konaković, najavio je organizaciju skupa svih predstavnika Bošnjaka iz cijelog regiona u Sarajevu. SDA odmah je odbila ovaj poziv, ali i najavila organizaciju kontra skupa koji će kako kažu biti masovniji i mati će veći značaj za BiH.

“Kada smo dobili ovaj poziv na skup svi smo se nasmijali toliko da su nam suze na oči krenule. Nas da gospodin Konaković zove na nekakve skupove, pa oni iz NiP-a pertle ne mogu samostalno zavezati, a ne da nam vode državu i dogovaraju tamo neke stvari. Kako bi dokazali da smo bolji i jači prvo smo odbili njihov pozivi, a onda se bacili na organizaciju kontra skupa koji smatramo da će biti dosta značajniji za našu zemlju nego ovaj Konakovićev. Ovo da nije smiješno bilo bi stvarno žalosno, dođe nam da plačemo kada vidimo ko nam sada vodi državu koju smo mi gradili”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović pozvao je sve one koji ne žele doći na skup kod gospodina Konakovića da dođu na njegov kontra skup koji će se održati isti dan.

“Mi ćemo naš kontra skup organizovati isti dan kako bi izbjegli one kameleone koji bi došli na oba skupa. Naravno da očekujemo dosta više ljudi jer realno bit će puno bolje kod nas. Pored važnih teme o kojima ćemo razgovarati napravit ćemo i veliki roštilj, a već smo i Dinu Merlina zaganjali da nam malo pjeva i podigne atmosferu”, dodao je gospodin Izetbegović.