Jučer su u Turskoj održani izbori. Na izborima trenutni predsjednik Turske sa svojom partijom zabilježio je najgore rezultate u historiji. Stranka gospodina Erdogana izgubila je nekoliko važnih gradova, a sve ovo može biti samo uvertira u predsjedničke izbore u ovoj zemlji. SDA je odmah danas najavila organizaciju dana žalosti zbog loših rezultata gospodina Erdogana na izborima.

“Ja sam jučer gledao televiziju i jednostavno nisam mogao da vjerujem šta ti tamo ljudi rade i kako glasaju. Gospodin Erdogan je jedini svijetli primjer te zemlje, a neću ni spominjati koliko je nama ovdje valjao sve ove godine. Jako nam je žao što je malo lošije prošao na izborima i što sada nema potpunu kontrolu nad svim gradovima. Odmah sam zvao predsjednika i predložio mu da organizujemo jedan dan žalosti ovdje u BiH jer nam je ipak taj čovjek valjao itekako. Sjetimo se samo onih vreća zlata, od kojih je istina većina završila kod gospodina Izetbegovića, koje su se tokom rata skupljale u Turskoj za BiH i to će vam biti dovoljno”, rekao je Haris Zahiragić, istaknuti član SDA.

Gospodin Izetbegović usvojio je prijedlog mladog kolege i najavio dan žalosti u našoj zemlji već za nekoliko dana.

“Mi moramo pokazati da smo uz našeg Erdogana i sada kada je situacija nešto lošija nego prije. On je nama dosta pomogao i sada je red da i mi njemu malo toga vratimo. Dan žalosti u našoj zemlji će biti za nekoliko dana i očekujem da ga sve političke stranke prihvate. Zastave ćemo spustiti na pola koplja i nadam se da će to svi poštovati”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.