Omar Mehmedbašić je danas zvanično pristao na proces kloniranja, a sve u svrhu razvoja svog biznisa jer se javila potreba od strane SDA. Obzirom da im iz dana u dan sve veći broj kadrova završava u zatvoru, on sam ne može da osvoji posao.

“I ptice na grani više znaju da sam ja najbolji u ovom poslu, a to pokazuje činjenica da svi žele da rade sa mnom. Krenuo sam ja da radim sve ove procese sam, ali kada vidim iz dana u dan da neko pada, nemam prostora da pročitam slučajeve, a kamoli da ih zastupam. Zato sam se odlučio na potez kloniranja, kako bi svi moji klonovi mogli pokriti sva suđenja i klijente. Napravio sam dogovor sa čelnicima SDA da će oni snosit troškove ovog tretmana”, istakao je Mehmedbašić.

Centrala SDA je pozdravila ovaj prijedlog i rekla da ne pitaju kolika je cifra potrebna, jer je u interesu samo da se ne dokaže krivnja njihovih kadrova.

“Omara ja znam iz perioda rata još uvijek i znam da je provjereni patriota. Nama prije svega trebaju takvi ljudi u svim redovima u koje se možemo pouzdati, jer znate ipak stavljate vreću u glavu i kockate se sa slobodom. Omar već danas ide u Švicarsku gdje će započeti proces kloniranja, zahvaljujući modernoj tehnologiji će za tri mjeseca već imati odrasle i spremne klonove za suđenja. Mislim da za početak idemo sa 20 primjeraka pa ćemo vidjeti za dalje, sve zavisi koliko će nas popadati”, naveo je Bakir Izetbegović.

U ovoj odluci ne postoji nikakav problem pravne prirode, jer se njegova već zove “Mehmedbašić i saradnici”, gdje će samo pomjeriti jedno slovo i promijeniti naziv u “Mehmedbašići saradnik”.